Kunst10daagse 22™ 31 oktober 2021


Kunst10daagse 22™ 31 oktober 2021

Kunst10daagse 2021 van 22 ™ 31 oktober

expositie KATINKA KRIJGSMAN

Zij combineert haar fantasie met de dagelijkse werkelijkheid, een ondeugende flirt met de brave saaiheid

Katinka Krijgsman tijdens de Kunst10Daagse Bergen: Hollands Realisme in café d’Alderliefste

Wat hebben een uitbaatster van een café in Bergen en een kunstschilder uit Egmond met elkaar gemeen? Het zijn allebei rasechte nuchtere Noord-Hollandse meiden. De één geboren in Groote Keeten en de ander in Schagen… Negen jaar geleden kwamen zij elkaar na lange tijd weer tegen en spraken nog steeds dezelfde taal. ‘Volgend jaar exposeer je bij’, mij zei de één… ‘Daar houd ik je aan’, zei de ander.

Dus exposeert kunstschilder Katinka Krijgsman nu al weer voor de negende keer bij Monique van Klaveren in Café d’ Alderliefste tijdens de Kunst10Daagse van Bergen, het Noord-Hollandse dorp grenzend aan polder, duin en zee. Deze Hollandse bodem is haar inspiratiebron. Zij combineert haar fantasie met de dagelijkse werkelijkheid, een ondeugende flirt met de brave saaiheid. De resultaten hiervan zijn o.a. uitvergrote Delfts Blauwe borden met een nostalgische sfeer en een moderne knipoog. Elk driedimensionaal bord is uniek. Ze zijn stuk voor stuk handgemaakt en met olieverf beschilderd tot een puur Hollands tafereel in poëtisch realistische stijl.

The roaring twenty’s
Nieuw in de collectie is de serie Dutch Masterpieces. Kapot gevallen borden, weer aan elkaar geplakt, met op elk stukje scherf een juweel van een tafereel in Hollandse sferen, aansluitend bij het thema van deze Kunst10Daagse ‘The roaring twenty’s’. De scherven staan symbool voor de cultuur waar wij ons nu in bevinden, met alle ups en downs tijdens de coronacrisis.Voor een voorproefje kunt u kijken op www.katinka.nl en alles is live te zien tijdens de Kunst10Daagse Bergen van 22 t/m 31 oktober vanaf 11.00 uur in Café d’Alderliefste, Karel de Grotelaan 1A Bergen NH.